?

Hibafeltárás
image 1

A hibafeltárás alatt azt értjük, hogy a meghibásodott rendszerben különböző műszerekkel bevizsgáljuk az alkatrészeket és megkeressük a meghibásodás okát.

A hibafeltárás alapja a teljes hibatároló olvasás. Sokan azt hiszik, hogy a hibatárolóban lévő bejegyzés esetén azonnal cserélni kell az alkatrészt, amire az eltárolt hibakód utal. Sajnos ez nem így van. A hiba kód csak egy tájékoztató adat arra, hogy merre van a probléma. Ami sok féle lehet egészen egy apró kontakthibától kezdve az alkatrész meghibásodásáig bármi előidézheti a hibát.

Ilyenkor kell a meghibásodott rendszer elemeit egyesével megvizsgálni. Ehhez szükség van egy diagnosztikai eszközre, amivel a részegységeket álló motornál egyenként működésbe tudjuk hozni. Szükségünk van még egy oszcilloszkópra amivel a  jeladók és érzékelők rendes működést tudjuk ellenőrizni, valamint sok tapasztalatra és időre, mert néha nagyon kis apróságok okoznak hatalmas problémát. Az alkatrészek felesleges cserélgetése helyet célszerű inkább megtalálni a hiba okát, mert ezzel rengeteg pénz spórolható meg.

Ha a pénzszórás helyett szeretné megtalálni a hibát a gépjárművében akkor keressen bizalommal.